The 100 3x9-16

 
The 100 3x9 Stealing Fire
Gud vad sorligt och tråkigt att Lincoln var tvungen att dö. Stackars Octavia!!! Och typsikt att han var tvungen att dö nu när Clarke behöver han för att leta reda på Luna så att äckliga Ontari inte blir ny ledare. Lite kul att Clarke nu är flambärare, hoppas hon kan genomföra sitt uppdrag, hitta Luna och se till att Ontari försvinner från positionen. Det som var bra i avsnittet var ju att Kane och de andra fångarna nu är fria från fängelset och kan försöka få tillbaka kontroll över deras folk utifrån istället. 
 
The 100 3x10 Fallen
Men usch, inte bra att den röda tanten har tagit över Clarkes mamma nu också, Raven kämpade verklgien med att försöka få ut den där saken ur henne men de andra va så klart fel. Allt är Jahas fel. Hoppas Jasper och Clarke kan lyckas rädda Raven och sedan få tillbaka dom andra. 
 
Det var jädrans tur att Bellamy hade en plan och det var riktigt skönt att se deras dumma ledare död. Bellamy och Octavias relation är verkligen skadad, vi får hoppas att de kan lyckas återgällda den på ett eller annat vis men de kommer nog ta tid och en del blod tills dess.
 
Murphy tycker jag bara är rolig, "they things I do to survive" beskriver honom så sjukt bra för han gör verklgien allt för att överlvea och att hjälpa den nya commandern är verkligen ett desperat steg i fel riktning. 
 
 
The 100 3x11 Nevermore
Gud vad skönt att de lyckades rädda Raven efter många om och men. Det var nära att ALIE vann men de lyckades trots allt!! Stackars Monty som dödade sin mamma i tron om att det inte fanns någon räddning och sen visar det sig att det faktiskt fanns det. Hoppas inte han spårar lika mycket som Jasper gjorde bara. Och hoppas de kan lyckas få tillbaka alla andra och få ett slut på ALIE.
 
The 100 3x12 Demons
Inte bra att ALIE nu har kontroll över commandern och kan få hela folket till the city of light, nu gäller det att dom hittar Luna fort. 
 
Det var verkligen på håret med Emerson, tur som satan att Clarke hade flamman som rädda dom allihop. 
 
 
The 100 3x13 Join or Die
Det var ltie roligt att se dom innan de skickades till jorden faktiskt, att få se hur de agerade med varandra och hur sjukt mycket de förändrats allihop. 
 
Kane var änna sista hoppet kvar där och nu har även han chippet. Det börjar dra ihop sig och Clarke och gänget har mindre och midnre tid på sig. Det var trots allt kul att se en scen med dem ensama tillsammans och få se en glimt av de som vi älskade med dem förut. 

Sjuk station de vaknade upp på, nu gäller det bara att övertala Luna om att bli the next commander. 
 
The 100 3x14 Red Sky At Morning
Monty är verkligen stark som trots att han hör sin mamma förstår vad han måste göra, synd bara att det trots de inte lyckades. Och även synd att inte Murphy och dom lyckades. Alla var så himla nära men ingen lyckades besäkra ALIE trots det. Att de snackade med Luna kändes nästan som en dröm när de sedan vaknade upp på exakt samma sätt. Förhoppningsvis kan de hitta någon annan som är nattblod eller någon annan det funkar på i alla fall, vi får se hur de löser det här, det börjar ju dra ihop sig nu. 
 
 
The 100 3x15 Perverse Instantiation (1)
Nu är det kritiskt alltså!!! Ontori verkar vara död men hon är deras ända utväg för att kunna stoppa ALIE, kan de lyckas återuppliva henne tro?
 
Clarke stod verkligen emot alltså, bli torterad avs in egen mamam är ju inget man vill uppleva och sedan att se sin mamma bli mördad rakt framför näsan på en men veta att man kan göra något för att stoppa det. Riktigt starkt att hon lyckades hålla frasen hemlig. 
 
Det går inte så himla bra för Raven och Monty heller. Jasper var självklart chippad och förstör allting. Hade de inte varit för honom hade deras första plan kanske fungerat och ingen hade behövt skadas på detta vis. Men som dom sa, to be continued... 
 
The 100 3x16 Perverse Instantiation (2)
Ojojoj, Clarke gjorde det! Hon räddade dom och besegrade äntligen ALIE, med hjälp från alla möjliga håll så lyckades de äntligen. Det var fruktansvärt irreterande när hon stod och funderade över om hon skulle göra det eller inte, för det kändes ju ganska självklart att hon skulle!! Att ALIE föröskte övertala henne var ttypiskt ALIE, men lite tröttsamt att hon ens brydde sig om att lyssna. 
 
De blev några riktigt kära reunions när folk var tillbaka till sig själva igen. De alla insåg vad de gjort och det kommer nog ta ett tag tills vissa av dom återhämtar sig helt men de är i alla fall inte styrda längre och Octavia fick tillslut sin hämnd för Lincoln mot Pike trots att han faktiskt räddade hennes liv i slutet.
 
I nästa säsong hoppas jag vi får se en enad front. Att de alla arbetar tillsammans mot det här nya hotet som kommer förstöra jorden om ett halvår. För det är endast tillsammans som det har en chans och lyckas och jag vill se mina ships sammarbeta igen, hehe. 
 
  


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

RSS 2.0